23°C

Фестивали

Танцов фестивал “Танци край морето”

“Танци край морето” в Бяла ще озари сцената на 21 юни с изявите на младите таланти от цялата страна. Фестивалът не просто събира деца, но и разкрива богатството на различните танцови стилове – от фолклорни до модерни изпълнения. Всяко изпълнение ще бъде като капка магия в морето от изкуство.”Танци край морето” обещава да бъде не само танцово събитие, а и вълнуващо празненство на талантите и културното разнообразие. Бяла ще бъде свидетел на уникална танцова изпълнения, който ще оставят незабравими спомени в сърцата на всички присъстващи.

Виж още

XVI Национален събор на читалищата

От 27 до 29 юни, Бяла ще бъде домакин на XVI Национален събор на читалищата, вълнуващо събитие, което събира любители на българския фолклор от цялата страна. През тези дни, градът ще оживее с мелодии на народните инструменти, звуци на традиционните песни и вълнуващи фолклорни танци, както и много други. Съборът е отлична възможност да се запознаете с богатото културно наследство на България и да се потопите в атмосферата на традиционните обичаи. Присъединете се към нас и бъдете част от тази незабравима фолклорна празнична обстановка! Не изпускайте възможността да споделите радостта от българската култура с приятели и семейство. Очакваме ви да създадем заедно незабравими спомени от XVI Национален събор на читалищата в Бяла!

Виж още

Седмица на българсконо кино

🎬🌟 Вдъхновение, емоции и срещи с любими актьори – всичко това ви очаква на Седмицата на българското кино в Община Бяла! 🇧🇬✨ Събитието започва с

Виж още

Танцов фестивал “Танци край морето”

Присъединете се към нас на 17 юни 2023 г. от 18:30 ч. на площад “Европа” и се потопете в магията на изкуството на танца. Насладете се на изпълненията на 15 впечатляващи танцови състава, представящи разнообразие от стилове. Очаква ви невероятна атмосфера, която ще ви остави без дъх.

Виж още

Кулинарен фестивал “Черноморско кулинарно наследство”

Открийте вълшебството на кулинарния фестивал “Черноморско кулинарно съседство” в град Бяла на 18 юни. Разнообразните вкусове на над 80 български гозби от общините Бяла и Долни чифлик ще ви завладеят през цялата неделя. Насладете се на причудливи ястия, приготвени по стари рецепти, и открийте хармонията между различните етноси, които населяват региона. Преживейте истинско кулинарно пътешествие и се насладете на жива музика и танцова програма. Присъединете се към нас и отпразнувайте кулинарния разнообразие на Черноморието в град Бяла.

Виж още

Седмица на морето 2022

От 1 до 7 август в Бяла ще се проведе традиционната „Седмица на морето“. Събитието предлага на жителите и гостите на града разнообразна програма –

Виж още

РОК вечер с Б.Т.Р.

Вечерта на 6 август е рок вечерта от “Седмица на морето” Бяла 2022. Рок титаните от Б.Т.Р. ще зарадват публиката и своите почитатели с песните

Виж още

Естрадна вечер с ТОНИ ДИМИТРОВА

“Ах, морето”, “Балкански синдром” и “За кой ли път” са сред златните хитове на бургаската певица Тони Димитрова. Тези песни са малка част от нейния богат репертоар.

Виж още

Фестивал “Лятно театро”

ЛЯТНО ТЕАТРО е ежегоден пътуващ фестивал, посветен на сценичните изкуства. Случва се за втора поредна година. Неговата мисия е да предлага качествени творчески продукти в крак със съвременните тенденции. Организатор на фестивала е „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства.

Виж още
Дни на българското кино

Дни на българското кино

“Дни на българското кино” е инициатива на Община Бяла и Оупън еър синема, която цели популяризиране на българската кино култура. В рамките на тазгодишното събитие ще бъдат излъчени 5 български филма от последните години.

Виж още

XIV-ти Национален събор на читалищата – Бяла

Националният събор на читалищата е един от акцентите в лятната културна програма на Бяла. Традиционно в събитие участват читалищни колективи от всички краища на България. Тази година Съборът ще се проведе от 21 до 25 юни /от вторник до събота/. Благодарение на това събитие през годините Бяла се превърна в своеобразен център на българското самодейно изкуство.

Виж още

Танцов фестивал “Танци край морето”

Шестото издание на танцов фестивал “Танци край морето” ще се проведе на 17 и 18 юни 2022 година. Събитието се организира от Община Бяла в партньорство с Народно читалище “Пробуда – 1928” и цели да даде сцена за изява на танцови колективи от всички жанрове.

Виж още

II Мото рок фест Бяла 2022

Бяла ще посрещне първото юлско слънце с рев на мотори и качествена рок музика в рамките на МОТО РОК ФЕСТ БЯЛА. От 30 юни /четвъртък/

Виж още