лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
3:15 pm,
24°C
Humidity 77 %
Wind Gust Wind Gust: 34 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Sunrise Sunrise: 5:57 am
Sunset Sunset: 6:29 pm

Класическа вечер с Илина Михайлова и Рейналдо Дроз

Локация: Лятно кино - Бяла
Дата на провеждане: 4 август 2022
/
21:00 часач.

4-ти август е посветен изцяло на класическата музика. Илина Михайлова – сопрано и тенорът Рейнално Дроз ще зарадват с изпълненията си почитателите на популярната класика.

Илина Михайлова е солист на Варненската опера. Родена във Варна, тя завършва НУИ “Добри Христов” със специалност пиано и оперно пеене. Веднага след това постъпва в оперно пеене в НМА “Панчо Владигеров”. В репертоара на певицата влизат ролите на Фиордилиджи от “Така правят всички” и Церлина от “Дон Жуан” на Моцарт, Дидона от “Дидона и Еней” на Х. Пърсел, Мюзета от “Бохеми на Пучини, Норина от “Дон Паскуале”, Мария от “Дъщерята на полка” и Адина от “Любовен еликсир” на Доницети, Розина от “Севилският бръснар” на Росини и др.

Тенорът РЕЙНАЛДО ДРОЗ е роден във Венецуела. Учи в консерваторията „Симон Боливар“ в Каракас. Участва в множество концерти в страната си: „Италианска вечер“, „Велики песни на света“, „Имигрантите“. През 2015 г. дебютира официално по време на Седмицата на италианската култура в Каракас с концерт, организиран от Културния институт. По покана на Италианския културен институт изнася концерти във Валенсия и участва в други събития в чест на 70-годишнината на Републиката. През същия период участва в турне в Колумбия и Флорида.

Началото на концерта е в 21:00 часа в Лятното кино, а входът за проявата е безплатен.

Вижте цялата програма на “Седмица на морето” тук.