17°C

Традиционни събития

XVI Национален събор на читалищата

От 27 до 29 юни, Бяла ще бъде домакин на XVI Национален събор на читалищата, вълнуващо събитие, което събира любители на българския фолклор от цялата страна. През тези дни, градът ще оживее с мелодии на народните инструменти, звуци на традиционните песни и вълнуващи фолклорни танци, както и много други. Съборът е отлична възможност да се запознаете с богатото културно наследство на България и да се потопите в атмосферата на традиционните обичаи. Присъединете се към нас и бъдете част от тази незабравима фолклорна празнична обстановка! Не изпускайте възможността да споделите радостта от българската култура с приятели и семейство. Очакваме ви да създадем заедно незабравими спомени от XVI Национален събор на читалищата в Бяла!

Виж още
Трифон Зарезан в град Бяла

Трифон Зарезан

Бяла се готви за още едно тържествено честване на Трифон Зарезан, събитие, което е неразделна част от културния календар и историята на града. С традиционната дата на 14 февруари местните ще се съберат, за да отпразнуват с пълни чаши и този важен празник на винопроизводството и обичта към земята.

Виж още
Конкурс за домашно вино в град Бяла

Конкурс за “Най-добро домашно вино – реколта 2023”

От емблематичните лозя на Община Бяла създава се нещо по-вълнуващо от просто вино – тук се ражда историята на едно уникално събитие. Организиран от повече от 15 години, конкурсът за “Най-добро домашно вино – реколта 2023” се превръща в иконичен момент за цялата общност, превръщайки се в наследство на страстта и традициите в производството на вино.

Виж още

Благотворителен базар

Обществените институции обявяват третото годишно издание на благотворителния Коледен базар за подпомагане на нуждаещи се в общината. Тази година това е семейството на Сашо Кавръков от село Попович.
Деца и ученици от различни учебни заведения се включват с ръчно изработени изделия. Базарът, включително и онлайн, се провежда в новия Креа център, с цел събиране на средства за благотворителност. Участва и Клубът на пенсионера, предлагайки ръчно изплатени плетива и декорации. Обединени, заедно правим разлика в живота на тези, които се нуждаят.

Виж още

Коледен базар в Бяла

Коледен базар в Бяла!
Разгледайте уникални коледни подаръци, насладете се на ароматен чай и вкусни изкушения. От 1 до 31 декември, вечерно време, на площад “Европа”. Нека заедно създадем топла коледна атмосфера!

Виж още

Дни на Бяла

Празнувайте с нас на Дни на Бяла – празнични събития от 3 до 10 септември! 🎊 3 септември (неделя): 🕘 9:00 ч. – Детски футболен

Виж още

Танцов фестивал “Танци край морето”

Присъединете се към нас на 17 юни 2023 г. от 18:30 ч. на площад “Европа” и се потопете в магията на изкуството на танца. Насладете се на изпълненията на 15 впечатляващи танцови състава, представящи разнообразие от стилове. Очаква ви невероятна атмосфера, която ще ви остави без дъх.

Виж още

Събор на град БЯЛА

Традиционният събор на град Бяла се провежда ежегодно на 21 май (независимо какъв ден от седмицата е). Временните търговски обекти се разполагат по ул. “Черноморка”

Виж още

Концерт на Петя Панева

По повод традиционния събор на град Бяла, на 21 май от 19:00 часа на площад “Европа” ще се проведе концерт на талантливата певица Петя Панева.

Виж още

Мира Добрева гостува в Бяла

Мира Добрева ще представи книгата си “Столетниците – благословия или орисия” в град Бяла. “Столетниците – благословия или орисия” – е книга, която вдъхва надежда.

Виж още

Трифон Зарезан

В Бяла Трифон Зарезан се празнува тържествено и е неразделна част от културния календар и историята на града. Тържествата обикновено се провеждат на 14 февруари.

Виж още
Конкупс за най-добро домашно вино

Конкурс “Най-добро домашно вино – реколта 2022”

Кой е майстора на най-хубавото вино в Бяла? Това е най-задаваният въпрос още от началото на календарната година. Отговорът му ще стане известен на 10 февруари, когато дегустационната комисия оцени вината на всички участници в конкурса за “Най-добро домашно вино”, организиран от Община Бяла и местното читалище “Пробуда”

Виж още
Ритуал Бабинден

Бабинден в Бяла

Първият месец на годината идва с многобройни празници. Сред тях разбира се и Бабинден – един от големите народни празници, посветени на жените. По традиция

Виж още

Йордановден в Бяла

Години наред в Бяла не липсват желаещи да участват в ритуала по Спасяването на Светия Кръст, скачайки в ледените води на Черно море на 6

Виж още

Посрещане на Нова година

Община Бяла кани жители и гости на Бяла да се повеселят заедно на площада в новогодишната нощ. Беше трудна година, изпълнена с предизвикателства. Нека изпратим

Виж още

Коледен концерт

Дните преди Коледа са едни от най-хубавите дни в годината. Дните, в които всички се събираме, за да отпразнуваме заедно най-семейният празник. На 23 декември

Виж още

Никулден 2022

Рибарите от сдружение “Чайка – 2020” канят всички жители и гости на Бяла да отпразнуват заедно Никулден. За втора поредна година беленските рибари се обединяват

Виж още

Семинар: Брандинг. Дигитален маркетинг. Дизайн

Събитията, организирани в рамките на международния проект “BSB 757 – Креативни центрове”, продължават и тази седмица. На 19 ноември /събота/ в конферентната зала на Историческия музея (ет. 3) ще се проведе семинар на тема „Брандинг. Дигитален маркетинг. Дизайн“.

Виж още

Хоротека

По повод празника на град Бяла Община Бяла и читалище “Пробуда 1928” организират Хоротека. Всички любители на българските народни хора могат да се включат в

Виж още
Дни на град Бяла

Дни на Бяла 2022

На 5-ти септември Бяла празнува деня, в който е обявена за град. Ежегодно на тази дата Бяла празнува своята годишниня. Тази година морският град ще

Виж още