13°C

XVI Национален събор на читалищата

Локация: Открита сцена на площад "Европа"
Организатор: Община Бяла и НЧ "Пробуда - 1928"
От 27 до 29 юни, Бяла ще бъде домакин на XVI Национален събор на читалищата, вълнуващо събитие, което събира любители на българския фолклор от цялата страна. През тези дни, градът ще оживее с мелодии на народните инструменти, звуци на традиционните песни и вълнуващи фолклорни танци, както и много други. Съборът е отлична възможност да се запознаете с богатото културно наследство на България и да се потопите в атмосферата на традиционните обичаи. Присъединете се към нас и бъдете част от тази незабравима фолклорна празнична обстановка! Не изпускайте възможността да споделите радостта от българската култура с приятели и семейство. Очакваме ви да създадем заедно незабравими спомени от XVI Национален събор на читалищата в Бяла!
Дата на провеждане: 27 юни 2024
/
18:00ч.

XVI Национален събор на читалищата в град Бяла ще събере фолклорни ентусиасти от цяла България. От 27 до 29 юни, градът ще бъде център на вълнуващо събитие. Събитието обединява хора с интереси в областта на фолклора, традициите и културното наследство на България.

Националният събор на читалищата е едно от най-големите и престижни събития в областта на културата и фолклора в страната. Събора е организиран от Община Бяла и Народно читалише “Пробуда – 1928” град Бяла.

Град Бяла, с богата история и традиции, е идеалното място за провеждане на този престижен събор. Разположен на брега на Черно море, Бяла предлага уникална обстановка за срещи, изяви и споделяне на фолклорни емоции.

Съборът ще предложи разнообразна програма, която ще включва фолклорни изпълнения, концерти и много други интересни събития. Посетителите ще имат възможността да се насладят на народни танци, песни, огнено шоу, кукери и много други.

В рамките на събора ще се ще се оценяват най-добрите фолклорни изпълнители, танцьори, певци. Това е възможност да покажете своите умения и да бъдете отличени за своя труд и преданост към народното творчество.

Изключителната обстановка на град Бяла, обогатена с красотата на морето и плажа, ще добави допълнително очарование на събитието. Посетителите ще имат възможност да се насладят на морската атмосфера и да се отпуснат в уютните ресторанти и кафенета на града.

XVI Национален събор на читалищата в град Бяла е не само събитие, на което можете да се насладите на фолклора, но и възможност за срещи и запознанства, за споделяне на впечатления и за утвърждаване на приятелства. Това е време за обогатяване на духовните и културни хоризонти, за усещане на силата и красотата на българския фолклор и за създаване на незабравими спомени.