22°C

Детски конкурс “Рисунка на асфалта”

Локация: Пред сградата на Община Бяла
Организатор: Община Бяла и НЧ "Пробуда"
Конкурсът "Рисунка на асфалта" в Бяла на 3 август обединява малки творци на възраст от 4 до 13 години. Елате пред сградата на Общинска администрация в 18:30 часа за едно незабравимо събитие!
Дата на провеждане: 2 август 2024
/
18:30ч.

Град Бяла продължава да поддържа живи традициите си с провеждането на ежегодния детски конкурс “Рисунка на асфалта”. Това събитие, което се организира от над 30 години, привлича малки и големи със своята творческа атмосфера и възможността за изява на най-малките художници.

Конкурсът ще се проведе пред сградата на Общинска администрация Бяла и ще започне точно в 18:30 часа. Малките творци ще имат на разположение 40 минути, за да завършат своите произведения, като е препоръчително да заемат своите места поне 15 минути по-рано. Записването ще се извършва на място, което позволява на всички желаещи да се включат спонтанно в творческата надпревара.

Конкурсът е отворен за деца, разделени в три възрастови групи:

  • 🎨 от 4 до 7 години;
  • 🎨 от 8 до 10 години;
  • 🎨 от 11 до 13 години.

Това разделение позволява на децата да се състезават със своите връстници, като по този начин се осигурява по-справедлива оценка на техните творби. Всяка възрастова група ще бъде оценявана от жури.

Всички участници в конкурса ще получат малки подаръци като признание за тяхното участие и старание. Трите най-красиви картини във всяка възрастова група ще бъдат отличени със специални награди, което допълнително мотивира децата да дадат най-доброто от себе си.

История и значимост на събитието

Конкурсът “Рисунка на асфалта” е значимо събитие в културния календар на Бяла. Организира се от над 30 години и с всяка изминала година привлича все повече участници и зрители. Това събитие не само насърчава творческото изразяване у децата, но и укрепва общностния дух в града. Много от участниците, които са започнали своето творчество на този конкурс, продължават да се занимават с изкуство и на по-късен етап в живота си.

За всички родители и деца, които планират да участват, е важно да знаят, че материалите за рисуване ще бъдат осигурени от организаторите. Препоръчително е обаче да дойдете навреме, за да се запишете и да заемете своето място. Събитието обещава да бъде изпълнено с много усмивки, творчество и весели моменти.

Не пропускайте възможността да станете част от тази дългогодишна традиция и да подкрепите младите таланти на Бяла. Очакваме ви на 3 август пред Общинска администрация Бяла за един вълнуващ и креативен следобед!