22°C

ЛЯТНО ТЕАТРО – семеен фестивал

Локация: площад "Европа"
Организатор: Община Бяла и Малка театрална компания
Дата на провеждане: 3 юни 2023
/
16:30ч.
(Продължителност: 3)

На 3 юни от 16:30 ч. на площад „Европа“ идва най-големият пътуващ фестивал в България „Лятно театро“. Фестивалът е спечелил приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция“. Гостуването е по покана на Община Бяла и е подарък за всички деца в града по случай техния празник.

Забавленията започват в 16:30 с ателието за рисуване върху лице „Шарени муцунки“ и компилацията от най-веселите игри на открито „Лятна игротека“, създадени от актьорите от „Малка театрална компания“, организатор на фестивала. Точно в 17:30 кукленият театър „Мале мале“ представя хитовия спектакъл „Дядо вади ряпа“. От 18:00 идва ред на невроятното шоу със сапунени балони „Сапунени фантазии“. Гвоздеят на програмата ще бъде  работилницата „Усмивки от балончета“, в която от 19 ч. властелините на сапунените балони споделят уменията си с публиката.

Това лято фестивалът е посветен изцяло на семейството. Той подчертава важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели.