21°C

Дни на българското кино в град Бяла

Локация: Лятно кино
Организатор: Община Бяла
Не пропускайте Дните на българското кино в град Бяла от 25-27 юли! Безплатни прожекции на български филми в Лятното кино. Насладете се на кино под звездите.
Дата на провеждане: 25 юли 2024
/
21:15ч.

От 25 до 27 юли, град Бяла ще бъде домакин на едно вълнуващо събитие – Дни на българското кино. Това събитие ще предостави на жителите и гостите на града възможността да се насладят на три български филма в Лятното кино на град Бяла. Прожекциите започват всяка вечер в 21:15 часа, а входът е свободен за всички зрители.

25 юни – “Пулсът на танца”

Първата вечер от фестивала ще бъде открита с филма “Пулсът на танца”, който разказва историята на десетгодишната Мартина, състезателка по спортни танци. Амбициозната й майка, бивша танцьорка, прави всичко възможно, за да я превърне в шампион на България. Тя я записва при Виктор, млад и ексцентричен треньор, който преживява труден период след раздялата с партньорката си. Двамата намират начин да си помогнат взаимно и да продължат напред.

26 юли – “Уроци по немски”

На втората вечер ще се излъчи филмът “Уроци по немски”, който проследява историята на Никола, мъж на средна възраст. Никола изпитва трудности в живота си в България и мечтае да се премести в Германия. Във времето, което му остава преди заминаването, той се опитва да оправи отношенията си с близките си хора, предлагайки ни поглед към човешките взаимоотношения и борбата за по-добро бъдеще.

27 юли – “Опасни шматки”

Заключителната вечер на фестивала ще бъде посветена на комедията “Опасни шматки”. Комедията разказва за група приятели от Люлин, които мечтаят да станат гангстери. Въпреки че никога не са откраднали и дъвка от магазина, те се подготвят за голям удар. Решават да постигнат всичко чрез измами, театър и фалшиви самоличности, като се внедряват във всеки обект в мола, за да открият процесите по съхраняване на оборота и фирмените тайни .

“Дни на българското кино” в Бяла предлага уникалната възможност да се насладите на качествени български филми на открито, в приятната атмосфера на Лятното кино. Прожекциите под звездите, съчетани с морския бриз и обстановката, създават условия за една приятна вечер.

Заповядайте на “Дни на българското кино” в Бяла и се насладете на изключителните български филми, които ще ви вдъхновят и развълнуват!