17°C

Танцов фестивал “Танци край морето”

Локация: Открита сцена, пл. "Европа"
Шестото издание на танцов фестивал "Танци край морето" ще се проведе на 17 и 18 юни 2022 година. Събитието се организира от Община Бяла в партньорство с Народно читалище "Пробуда - 1928" и цели да даде сцена за изява на танцови колективи от всички жанрове.
Дата на провеждане: 17 юни 2022
/
19:00 ч.
Начало » Събития » Танцов фестивал “Танци край морето”

“Танци край морето” е двудневен танцов фестивал за деца и младежи. Събитието е феерия от цвят, музика и ритъм – вплетени в магията на танца. Фестивалът няма конкурсен характер, както и почти никакви жанрови ограничения. В него могат да участват танцови школи по класически и модерен балет, състави по народни танци, бални и улични танци.

Провежда се ежегодно в през юни на откритата сцена на площад “Европа”.

Танцов фестивал “Танци край морето” стартира през 2015 година. Породени от желанието да предоставят сцена за изява на танцови колективи от всички жанрове Община Бяла и местното читалище “Пробуда” създават ТФ “Танци край морето”.

Участие е чудесна възможност за почивка, с творческо участие на децата. През деня участниците могат да посетят някои от градските атракции: Антична крепост на нос Свети Атанас, Общински музей или една от най-дългите водни пързалки по Черноморието.

Всички колективи получават грамота за участие, плакет/статуетка или медал за участие във фестивала. Участниците се стимулират допълнително с няколко специални предметни награди:

Най-млад участник (връчва се на най-младия участник във всяка концертна вечер);

Най-атрактивно изпълнение (връчва се на колективът с най-атрактивно изпълнение във всяка концертна вечер);

Награда на Кмета (почетна грамота и парична награда за един от колективите от двете концертни вечери)

Записване за участие в Танцов фестивал “Танци край морето”

Заявките за участие по образец трябва да бъдат изпратени до организаторите най – късно до 31.05.2022 година на e-mail адрес: festivals@byala.org.
За справки и информация Христина Келисакиева – Колева – 0893 398 134;