21°C

Ресторант “Чайка”

Адрес: ул. Ан.Премянов 120 Бяла

Ресторант “Чайка” – Вашето кулинарно пътешествие край морето

Разположен само на 30 метра от морския бряг, ресторант “Чайка” в Бяла предлага уникално кулинарно изживяване. Съчетавайки богатството на местните морски дарове с изисканата атмосфера и историческото наследство на региона, ресторантът създава незабравимо преживяване за своите гости. Намира се в непосредствена близост до нос Свети Атанас, където може да се види късноантична крепост от 4-7 век. В града са и “Белите скали” – мястото, на което са открити следи от космически катаклизъм, довел до края на ерата на динозаврите.

Ресторант “Чайка” е построен през 1932 година от Български Народен Морски Сговор (БНМС) – българска културно-просветна организация, създадена с цел да популяризира знанията за морето и водното богатство на България. Това историческо наследство придава на ресторанта уникален чар и атмосфера, които са съхранени и до днес.

Меню

Като специализиран рибен ресторант, “Чайка” предлага голямо разнообразие от рибни специалитети. Менюто включва свежи и качествени морски дарове, уловени в чистите води на Черно море. Всяко ястие е приготвено с внимание към детайла и с използване на традиционни рецепти, които са предавани през поколенията.

Сред специалитетите на ресторанта са пресните миди, скариди и калмари, които се приготвят по различни начини, за да задоволят всички вкусове. Любителите на рибата могат да се насладят на разнообразие от местни видове.

Ресторант “Чайка” не е само място за храна – той е и място за наслада и отдих. С неговото разположение на брега на морето, гостите могат да се насладят на прекрасната гледка към пристанището на град Бяла, докато се наслаждават на своите ястия. Просторната тераса предлага идеални условия за романтични вечери или семейни събирания. На нея морският бриз и звуците на вълните създават незабравима атмосфера.

Посещението в ресторанта е не само кулинарно, но и културно изживяване. В близост до ресторанта се намира късноантичната крепост на нос Свети Атанас, която е свидетел на вековна история. “Белите скали”, известни с геологическите си открития, допълват уникалността на мястото. Те предоставят на посетителите възможността да се потопят в историята и природните чудеса на региона.

Ресторант “Чайка” в Бяла е място, където традицията среща съвремието, предлагайки незабравимо кулинарно изживяване в изискана атмосфера. Независимо дали сте любител на морските дарове или просто търсите уютно място за отдих, “Чайка” ще ви предложи всичко необходимо за една перфектна вечер край морето.

Открийте още заведения

Кафе-аператив “Роял”

Работно време: 7:30-23:00

Ресторант “Воденицата”

Работно време: 10:30-00:00

Ресторант “Панорама”

Работно време: 8:30-23:00