19°C

Голям интерес към „Дните на българското кино в Бяла“

Пълно Лятно кино и опашка за билети за прожекциите от „Дни на българското кино“ в Бяла.

Събитието бе открито на 13 юли с безплатна прожекция на филма „В сърцето на машината“ и специален гост – актьорът и продуцент Александър Сано. Сано, който изпълнява главната роля в лентата, гостува за трети път в града, но за първи път присъства на прожекция в Лятното кино и не скри възхищението си от уникалното съоръжение, което Бяла притежава.

Прожекциите ще продължат до 17 юли /неделя/. Входът за деца до 12 години е безплатен, а възрастните заплащат билет на цена от 8 лева. Във втората вечер за прожекцията на „Петя на моята Пета“ пред касата на киното се изви опашка за купуване на билети.

Програмата продължава с още хитови заглавия от последните години:

15 юли /петък/ – „Завръщане 2“ (2022);

16 юли /събота/ „Жълт олеандър“ (2022);

17 юли /неделя/ „Лошо момиче“ (2019);

„Лятното кино в Бяла е една от най-важните ни културни институции в града. Благодарение на тази инициатива връщаме живота в него. Заедно с партньорите ни от Open Air Cinema се радваме, че публиката проявява интерес към филмите, които сме избрали. Не малка част от тях споделят, че са пропуснали премиерните прожекции, с надеждата да им се насладят точно в Лятното кино на Бяла.“ споделят от местната администрация.

Филмите в Лятното кино на Бяла ще продължат до края на лятото. В момента се разработва програма за ежеседмични прожекции на актуални детски и чуждестранни филми. Емоцията, която носи Лятното кино е по-различна от тази в класическия кино салон. Това споделят всички зрители, които вече две вечери присъстват на културната проява. Родители водят децата си, които за първи път посещават Лятно кино.

Община Бяла от години е известна с добре разработената културна и спортна програма, която предоставя на своите жители и гости през летните месеци. Интересните и качествени събития привличат туристи и допринасят за техния по-приятен предстой. Туристите могат да избират различни концерти, кино, а скоро и театър. С тази богата програма Бяла се различава от останалите курорти по Черноморието.

Начало » Новини » Голям интерес към „Дните на българското кино в Бяла“