лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
5:38 am,
8°C
Humidity 82 %
Wind Gust Wind Gust: 9 Km/h
Clouds Clouds: 18%
Sunrise Sunrise: 5:55 am
Sunset Sunset: 6:30 pm

“Дни на българското кино” в Бяла

Кино изкуството акостира в Бяла. От 13 до 17 юли /от сряда до неделя/ в Бяла ще се проведат „Дни на българското кино“. Пет дни, в които жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на едни от най-хубавите български филми. Заглавията са на актуални филми от последната година. Прожекциите са с начален час 21:00 часа, а мястото е – Лятно кино – Бяла.

„Избрали сме пет от най-новите български филми, които ще представим на жителите и гостите на града. Нашето Лятно кино е едно от най-хубавите по Черноморието и съм щастлив, че от миналата година вече прожектираме филми тук. Идеята ни е то да продължи да работи и след „Дните на българското кино““ споделя кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.

„Дните на българското кино“ стартират с безплатна прожекция на филма „В сърцето на машината“, а след това цената на билета е 8 лева за възрастни, а деца до 12 години влизат безплатно. Билети ще се продават на касата на Лятното кино преди всяка прожекция.

Инициативата се организира от „Open Air Cinema“ с подкрепата на Община Бяла и има за цел да подкрепи българското филмово изкуство като осигури по-широк достъп до кино за зрителите и в по-малките населени места. Нещо повече – всяка прожекция ще има специален гост от екипа на филма, който ще представи лентата и зрителите ще имат възможност да се докоснат до едни от най-любимите български актьори..

Кино програмата е богата и разнообразна, а емоциите под открито небе са гарантирани:

13 юли /сряда/ „В сърцето на машината“ (2022) (трейлър)

14 юли /четвъртък/ „Петя на моята Петя“ (2022) (трейлър)

15 юли /петък/ „Завръщане 2“ (2022) (трейлър)

16 юли /събота/ „Жълт олеандър“ (2022) (трейлър)

17 юли /неделя/ „Лошо момиче“ (2019) (трейлър)

Бяла има едно от най-хубавите и големи летни кина на Черноморието. Години наред то бе запустяло, а след ремонта бе използване основно за провеждане на концерти в рамките на „Седмицата на морето“. В края на лятото миналата година бе с успех бе проведено първото издание на „Дни на българското кино“. Интересът към прожекциите под открито небе провокира местната администрация да организира проявата за втори път.

Дни на българското кино