23°C

Бяла празнува 38 години от обявяването си за град

На 5 септемри 1984 година Бяла придобива статут на град. Новината е посрещната с голям концерт в центъра на града. От тогава всяка година на тази дата жители и гости на града честват Деня на Бяла с богата празнична програма.

Празненствата за годишнината тази година ще бъдат в рамките на седмица под названието Дни на Бяла и ще преминат при следната програма:

5-ти септември /понеделник/
17:00 часа, Галерията на Общински музей
 Връчване на стипендии по Общински програми  „Децата на Бяла“ и „Успешни студенти“

19:30 часа, площад „Европа“
Празничен концерт-спектакъл с участието на любителски клуб по народни танци „Хороигралци Аспрос“ – Бяла  и Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Концертът ще приключи с пиротехническо шоу (заря)

6-ти септември /вторник/

08:30 – 17:00 часа, Стадион „Черноморец“
Детски турнир по футбол за купата на кмета „БЯЛА КЪП“ – с участието на ФК „Черноморец Бяла“, ФК „Белослав“, ФК „Одесос“ Варна, ФК „Черно море“ Варна, ФК „Спартак“ Варна, ФК „Локомотив“ Дряново

7-ми септември /сряда/
19:00 часа, Спортни площадки при спортен комплекс „Черноморец“
Хоротека

8-ми септември /четвъртък/
20:00 часа, Лятно кино
“Редки тъпанари” – театрална постановка на режисьора Теди Москов с участието на Мая Новоселска, Кристиана Ценкова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров
Вход: свободен

9-ти септември /петък/
18:00 часа, парка на ул. „Дунав“
Детски приказен карнавал с шествие от площада до парка

10-ти септември /събота/
09:00 часа, Стадион „Черноморец“
Национално състезание за доброволни формирования с участие на ДФ “Спасителна група Бяла”

За 38 години като град Бяла продължава да расте и да хубавее. Много често гостите на града я наричат Перла на българското Черноморие, но за местните тя винаги ще си остане “нашата Бяла”.