17°C

Детски футболен турнир “БЯЛА КЪП 2022”

Локация: Спортен комплекс "Черноморец"
Футболът е любима игра на малки и големи. В началото на септември Община Бяла ще проведе традиционения турнир "Бяла Къп". 10 отброа ще се включат в надпреварата за спечелване на Купата на Кмета.
Дата на провеждане: 6 септември 2022
/
08:30ч.

Футболен клуб “Черноморец Бяла 2003”, с подкрепата на Община Бяла и Зонален съвет на Български футболен съюз организират традиционен детски футболен турнир “Бяла къп 2022”. Спортната проява е част от програмата, с която морския град ще отбележи годишнина от обяваването си за град. Поредницата от събития носят името Дни на Бяла.

Турнирът “Бяла къп 2022” ще се проведе във формат Футбол 7. Всички срещи ще бъдат изиграни на Стадион “Черноморец” с начален час 08:30 часа. В надпреварата участие ще вземат съставите на домакините “Черноморец Бяла”, Белослав, “Одесос” (Варна), “Черно море” (Варна), “Спартак” (Варна) и “Локомотив” (Дряново).

“Турнирът “Бяла Къп” е една хубава традиция, която преди време бяхме стартирали с наши партньори. Заради пандемията имахме 2 години пауза, но тази година отново сме се амбицирали да направим турнира един истински спортен празник за децата” – споделя кмета на Бяла – инж. Пеньо Ненов, под чиито патронаж се провежда събитието.