16°C

“Редки тъпанари” на Теди Москов в Бяла

Локация: Лятно кино - Бяла
Дата на провеждане: 8 септември 2022
/
20:00 часач.

Хитовата театрална постановка “Редки тъпанари” на Драматичен театър “Сава Огнянов” – Русе гостува на Бяла в програмата за Дни на Бяла.

Спектакълът е театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си.Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.
“Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост.”
Теди Москов

В “Редки тъпанари” участват: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли, Александър Сано, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова

Входът на постановката е безплатен, а вратите на Лятното кино отварят в 19:30 часа. Начало на постановката 20:00 часа.