22°C

ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ /МУЗЕЙ/

Адрес: ул. „Андрей Премянов“ № 14

Единичен билет: 5.00 лв.

Билет за пенсионери: 3.00 лв.

Билет за учащи: 3.00 лв.

Общински културен институт /Музей/ в Бяла – Пътешествие през историята и културата

Открийте богатството на културното наследство на Бяла!

Общинският музей в Бяла, най-младият в региона на област Варна, е създаден през 2012 година с мисията да опазва и съхранява материалните и нематериалните културно-исторически паметници, традиции и ритуали на територията на община Бяла. Музеят е предназначен както за сегашните, така и за бъдещите поколения, предлагащ уникална възможност за потапяне в богатата история и култура на региона.

Богати експозиции и галерии

В културния център на музея са разположени разнообразни експозиции, включително „Белите скали“, изложби и картинна галерия. Всяка изложба предлага уникална перспектива към историческите и културните аспекти на Бяла, създавайки цялостно преживяване за посетителите.

Постоянна експозиция

Постоянната експозиция на музея проследява пълната хронология на проучванията в археологическия обект на нос Свети Атанас. Чрез изложените предмети и артефакти, посетителите могат да се запознаят с историята и значението на този уникален археологически-туристически парк на открито, който за кратко време се превърна в предпочитано място за посещения както за жителите, така и за гостите на града.

Нос Свети Атанас – Перлата на Бяла

Археологическият обект на нос Свети Атанас е ключов акцент в експозициите на музея. Проучванията на този обект разкриват важни исторически данни, които музеят представя чрез детайлни изложби и артефакти. Това място бързо се утвърди като успешен туристически парк, привличащ множество посетители, заинтересовани от историята и археологията.

Мисия и визия

Мисията на Общинския музей в Бяла е да бъде пазител на културното наследство, да насърчава разбирането и оценката на историята и традициите на региона. Музеят активно работи за създаването на връзка между миналото и настоящето, предоставяйки на посетителите възможността да изследват и разбират богатото културно наследство на Бяла.

Посетете ни

Общинският културен институт /Музей/ в Бяла е отворен за всички, които желаят да се потопят в историята и културата на региона. Независимо дали сте местен жител или гост на града, музеят предлага уникално изживяване, което ще обогати вашето познание и разбиране за миналото.

Открийте още атракции

Конна база “Господиново”

Белите скали

АТВ Сафари “White Rocks”