20°C

ВИНАРСКА ИЗБА “CHATEAU POLYCHRONOFF”

Адрес: Ул. "Трифон Милушев" 1, 9101 Бяла

Шато Полихронови е малка семейна винарска изба произвеждаща ограничени количества вина от традиционни сортове грозде за българското черноморие като Димят, Мерло, Варненски мискет, Совиньон Блан и Траминер. Тези вина не са разпространени в търговската мрежа, а могат да се закупят само в магазина на избата (дегустационната зала) или чрез покупка от интернет магазин Шато Полихронови. Избата произвежда малки партиди качествени бели и червени вина, предназначени най-вече за дегустации. Количеството на всяка партида е не повече от 800-1000 бутилки за година.

Винарската изба разполага със собствени лозарски масиви, засяти с най-подходящите за региона винени сортове грозде.

Какви вина може да опитате в “Chateau Polychronoff”:

Димят:

Димятовото бяло вино на “Chateau Polychronoff”, се приготвя по общоприетата технология за белите трапезни вина. Виното има зеленикав цвят с малко по подчертан жълт оттенък. То има специфичен плодов аромат, характерен за сорта димят и свеж хармоничен вкус.

Мерло:

Мерлото на “Chateau Polychronoff” е с плътен рубинен цвят с изкрящи ярки оттенъци. Ароматът е много интезивен и типичен за сорта. Вкусовият аромат е завладяващ, доминиран от нюанса на червени плодове. Във вкуса преобладават нестопени танини, придаващи приятен привкус.

Ркацители:

Гроздето на ркацители се използва за приготвяне на висококачествени трапезни бели вина, а в някои райони и за материал за шампански вина. Цветът е светло сламен със зеленикав до светложълт оттенък.

Варненски мискет:

Сортът е създаден като хибрид между Димят и Италиански ризлинг. Отглежда се на ограничени площи само във Варненска област. Варненският мискет на “Chateau Polychronoff” има специфичен вкус с лек мускатов аромат. Цветът е светло сламен със зеленикав оттенък.

Дегустационната зала е с капацитет 50 места. По време на дегустацията ще имате възможност да се запознаете с технологията на производство на различни видове вина и да разгледате избата за отлежаване на готовата продукция. Дегустацията включва – 6 вина, сирене, питка, минерална вода. Води се от собствениците на Шато “Полихронови”, от които ще имате възможност да научите повече за особеностите на дегустираните вина, както и любопитни факти за историята на винопроизводството в района на гр. Бяла.

Открийте още атракции

Конна база “Господиново”

Белите скали

АТВ Сафари “White Rocks”