16°C

ВЕЛОСИПЕДНИ МАРШРУТИ

Любителите на колоезденето вече могат да се насладят на три живописни вело маршрути в Бяла. В рамките на международния проект „ЕКОТУРНЕТ/Развитие на мрежа за екотуризъм в Черноморския регион“ на територията на община Бяла бяха създадени 3 велосипедни маршрута (два основни и един кръгов, свързващ основните) подходящи за любителите на планинското колоездене.

Вело маршрути са маркирани с табели и знаци в съответните цветове.

1. Червен маршрут – Център на гр. Бяла – Екопарк „Еника“ – Място за отдих горски път с. Горица – Чешма Юрта, с. Горица, Чешма – горски път – Място за отдих – землище с. Самотино – Място за отдих горски път с. Самотино – с. Шкорпиловци, Вилно зона Тича – Място за отдих – плаж на КК Шкорпиловци

Общо разстояние 20,3 км в посока

2. Жълт маршрутАнтичен комплекс Бяла – Място за отдих вилна зона гр. Бяла – Кула за наблюдение на птици – Място за отдих Кула за наблюдение на птици – Място за отдих плаж Бяла река – Чешма Алекса – Място за отдих – плаж Кара дере юг – Място за отдих плаж Кара дере север

Обща дължина – 9,77 км

3. Син маршрут – свързващ жълтия и червения маршрути
Общо разстояние 6,24 км

Свързващият маршрут дава прекрасната възможност да се обединят два веломаршрута със съвсем различен характер (Бяла – Шкорпиловци и Бяла – Карадере), за да се направи едно по-голямо кръгово каране. По този начин велосипедистите получават не само по-голяма дистанция, но и много разнообразно изживяване. В тази отсечка преобладава най-вече гората, но има две места, които си заслужава да се посетят.

Маршрутите са публикувани в приложението за колоездачи – ALLTrails и могат свободно да се посещават от любителите на колоезденето.

За удобство на колоездачите на 4 места са обособени зони за отдих, маркирани по трасето. По жълтия маршрут се преминава покрай двуетажна дървена кула за наблюдаване на птици, от която се разкрива панорама над моската шир и града.

Открийте още атракции

Зоопарк Горица

Работно време: 09:00 - 19:00

ЛУНАПАРК “ЙО-ЙО ЛЕНД”

Работно време: 18:00 - 22:00

АНТИЧНА КРЕПОСТ НА НОС СВЕТИ АТАНАС

Работно време: 09:00 - 17:00