21°C

Бяла играе

Локация: Стадион "Черноморец"
Децата Ви познават ли игрите от Вашето детство? Разказвали ли сте им как преди години всеки сам си изработваше лагерната количка (с всякакви подръчни средства), как се правеха прашките (скобници) и колко време може да отнеме правилното разчертаване на игралното поле за „Дама“. Заповядайте на 1-ви юни на стадион „Черноморец“ от 17:00 часа, за да играете и да се забавлявате с Вашите деца на градски спортен празник „БЯЛА ИГРАЕ“, организиран от Община Бяла и СНЦ Сдружение Асоциация Биомрежа.
Дата на провеждане: 1 юни 2022
/
17:00ч.

Ретро адаптации на игри за цялото семейство

Децата Ви познават ли игрите от Вашето детство? Разказвали ли сте им как преди години всеки сам си изработваше лагерната количка (с всякакви подръчни средства), как се правеха прашките (скобници) и колко време може да отнеме правилното разчертаване на игралното поле за „Дама“.

Община Бяла и СНЦ Сдружение Асоциация Биомрежа организират спортен празник с ретро игри за Деня на детето – 1-ви юни. Събитието  ще се проведе на стадион „Черноморец“ с начален час 17:00 часа и в рамките на няколко часа малчуганите ще имат възможност да се докоснат до игрите от детството на своите родители – лагерни колички, семеен волейбол, игри с въжета и ластици, катапулти, семейно ски бягане, кокили, обръчи и още много други.

Стадионът ще бъде разграфен със зони за всяка отделна игра. На старта всеки участник ще получи уникален номер. Аниматорите, облечени във фланелки с логата на организаторите ще информират и насочват участниците, ще играят заедно със семействата и ще са винаги усмихнати и готови за съдействие и помощ. Задължителното и единствено условие е децата да участват в игрите със своите родители. Няма да се допуска участие само на деца. С оглед на игрите и безопасността на всички участнизи, минималната възраст на децата, които могат да се включат в игрите е 3 години.

За още по-добро настроение организаторите са подготвили награди и подаръци. Участието в събитието е напълно безплатно.

Събитието е част от националната кампания БЪЛГАРИЯ ИГРАЕ-  инициатива на Сдружение Асоциация Биомрежа, която следва програма, разработена от психолози и инструктори, включваща игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации. Целта на програмата е да сплоти българското семейство, неговите членове да действат като екип, както и да призове българите към активно движение и здравословен начин на живот.

Повече информация за БЯЛА ИГРАЕ ще откриете в събитието

Схема на игралното поле