лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
4:20 pm,
12°C
Humidity 79 %
Wind Gust Wind Gust: 17 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Sunrise Sunrise: 6:50 am
Sunset Sunset: 5:52 pm

Бяла се готви да празнува с наситена и богата културна програма

С приближаването на месец септември Бяла се готви да приветства своите жители и гости с богата програма по повод празника на града – 5 септември. От 3 до 10 септември, в програмата на “Дни на Бяла”, градът се превръща в център на културни и развлекателни събития.

Богатата културна програма включва разнообразни дейности:

от спортни предизвикателства до творчески изложби и музикални концерти, за да създадат истински празничен дух в сърцата на всички участници. Този ежегоден празник е толкова очакван, защото богатството на културната програма задоволява най-взискателните.

Спортните фенове ще намерят своето място в тази наситена програма. На 3 септември ще бъде организиран традиционен детски футболен турнир „Бяла къп“ за деца родени преди 2011 и 2012 година. Състезателната атмосфера и емоциите на играта на открито на стадион “Черноморец” ще превърнат този ден в истински спортен празник. Същата вечер Теди Генев ще изпълни своя концерт на откритата сцена на площад “Европа”, предоставяйки невероятно музикално изживяване за всички присъстващи.

Изкуството също има своето място в „Дните на Бяла“. Предоставяйки възможност на всеки почитател на културата да се наслади на уникални творчески изяви. На 5 септември ще бъде в Общинският творчески Креа център ще бъдат правени демонстрации и ден на отворени врати. В същия ден, в Музея на Бяла, ще бъде представена втората Обща фото изложба “Бяла в пейзажи”, гостите ще имат възможност да видят града през обектива на талантливи фотографи.

Във вечерните часове на  5 септември, площадът ще се превърне в сцена за празничен концерт, включващ Мария Чакърдъкова, Петя Шапкова, Неврокопския танцов ансамбъл и самодейни състави при НЧ “Пробуда – 1928”. Концертът ще завърши в ефектно пиротехническо шоу.

Събитията продължават със спорт и адреналин. На 8 септември ще се проведе “Бяла рън” – бягане с дистанция 10 км, където участниците ще се предизвикат в едно незабравимо състезание. Стартирайки от местност “Полянките” и завършвайки впечатляващата Антична крепост на нос Свети Атанас. За децата и начинаещите бегачи е организирана и забавна надпревара с дистанция от 1 километър.

На 9 и 10 септември в комплекс „Теразини“ ще се проведе и открит турнир по дартс.

В тази празнична седмица ще празнува не само Бяла, но и село Господиново.

В двора на Вилното селище от 16:00 часа на 9 септември ще се състои традиционния празник на селото под наслов „Господиново пее, свири и танцува“.

С програмата на “Дни на Бяла” общината създава уникална възможност за хората да се съберат, споделят и създават спомени. Бяла ви кани да се впуснете в богатството на събитията и да усетите духа на този чудесен град.