17°C

Предстоящ безплатен семинар на тема софтуерни технологии и дигитализация в Бяла

В следващите месеци Община Бяла ще организира поредица от безплатни обучения и семинари на различни актуални теми. Събитията ще бъдат организирани в рамките на проект „BSB -757 – Креативни центрове“. Встъпителното събитие е семинар на тема софтуерни технологии, дигитализация и иновации.

Фокусът на събитето на 12 ноември е насочен към софтуерните технологии, дигитализацията и иновациите.  Еднодневното обучение ще се проведе в конферентната зала на местния Исторически музей с начало в 9:00 часа. Трима лектори, всеки с над 15 години опит ще споделят с присъстващите ценни знания от всяка тема, заложена в програмата на събитието.

Откриващата тема за дигитализация ще бъде представена от Николай Русев – генерален мениджър на Таxback, юрист с повече от 20 години опит в областта на дигиталния бизнес, BPO, продажби, обслужване на клиенти, човешки ресурси и софтуерни разработки. Оперативен ръководител на компании, за които дигитализацията е основен фактор за успех. Какво е дигитализация и защо е необходима и как се е превърнала в част от ежедневното работа на много компании ще научим в първия панел от обучението.

Вторият панел, с водещ Стефан Стефанов, ще е насочен към софтуерните технологии. Стефанов е инженер „Информационни технологии“ от Технически Университет – Варна и главен технически директор на Sprintax (Спринтакс). Със завиден професионален опит от 18 години в сферата на разработването на софтуерни приложения и интернет страници. Мicrosoft лиценз. Опит в Cloud Software Architectire. Как се произвежда софтуер от идеята през реализацията до експлоатацията и неговата поддръжка ще е основен фокус на неговата тема.

След първите 2 модула ще бъде дадена двучасова почивка, а след това обучението ще продължи с темата за иновациите.

Какво е иновация, как иновациите променят света и какво е тяхното отражение в дигиталния свят ще ни разкаже Енчо Йорданов.

Йорданов е икономист по образовани и вече 12 години е продуктов мениджър на водещ софтуерен продукт в САЩ – Спринтакс. Специалист американски данъци с квалификация защитена пред американските данъчни служби,

Целта на настоящите събития е да се подпомогне кариерното ориентиране на младите хора в града, да се представят нови възможности за професионално развитие. Широко известно е, че в населените места пазара на труда е със сезонен характер, а младите хора имат нужда от работа целогодишно.

В новия споделен офис професионалисти от Бяла и околните градове ще могат да намерят своето работно място, без разходи за наем и консумативи. В рамките на първата година от отварянето си Креативния център ще предоставя своите услуги на потребителите напълно безплатно. Потенциалните потребители на центъра е необходимо да подадат своята кандидатура онлайн – с настоящата електронна форма. След това тяхната кандидатура ще бъде оценена, по критерии зададени от проекта и одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Целта на интервютата е всеки потребител да представи своята идея или проект, които смята да развива в новия Креа център.