лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
3:13 pm,
13°C
Humidity 79 %
Wind Gust Wind Gust: 16 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Sunrise Sunrise: 6:50 am
Sunset Sunset: 5:52 pm

Предстоящ безплатен семинар на тема софтуерни технологии и дигитализация в Бяла

В следващите месеци Община Бяла ще организира поредица от безплатни обучения и семинари на различни актуални теми. Събитията ще бъдат организирани в рамките на проект „BSB -757 – Креативни центрове“. Встъпителното събитие е семинар на тема софтуерни технологии, дигитализация и иновации.

Фокусът на събитето на 12 ноември е насочен към софтуерните технологии, дигитализацията и иновациите.  Еднодневното обучение ще се проведе в конферентната зала на местния Исторически музей с начало в 9:00 часа. Трима лектори, всеки с над 15 години опит ще споделят с присъстващите ценни знания от всяка тема, заложена в програмата на събитието.

Откриващата тема за дигитализация ще бъде представена от Николай Русев – генерален мениджър на Таxback, юрист с повече от 20 години опит в областта на дигиталния бизнес, BPO, продажби, обслужване на клиенти, човешки ресурси и софтуерни разработки. Оперативен ръководител на компании, за които дигитализацията е основен фактор за успех. Какво е дигитализация и защо е необходима и как се е превърнала в част от ежедневното работа на много компании ще научим в първия панел от обучението.

Вторият панел, с водещ Стефан Стефанов, ще е насочен към софтуерните технологии. Стефанов е инженер „Информационни технологии“ от Технически Университет – Варна и главен технически директор на Sprintax (Спринтакс). Със завиден професионален опит от 18 години в сферата на разработването на софтуерни приложения и интернет страници. Мicrosoft лиценз. Опит в Cloud Software Architectire. Как се произвежда софтуер от идеята през реализацията до експлоатацията и неговата поддръжка ще е основен фокус на неговата тема.

След първите 2 модула ще бъде дадена двучасова почивка, а след това обучението ще продължи с темата за иновациите.

Какво е иновация, как иновациите променят света и какво е тяхното отражение в дигиталния свят ще ни разкаже Енчо Йорданов.

Йорданов е икономист по образовани и вече 12 години е продуктов мениджър на водещ софтуерен продукт в САЩ – Спринтакс. Специалист американски данъци с квалификация защитена пред американските данъчни служби,

Целта на настоящите събития е да се подпомогне кариерното ориентиране на младите хора в града, да се представят нови възможности за професионално развитие. Широко известно е, че в населените места пазара на труда е със сезонен характер, а младите хора имат нужда от работа целогодишно.

В новия споделен офис професионалисти от Бяла и околните градове ще могат да намерят своето работно място, без разходи за наем и консумативи. В рамките на първата година от отварянето си Креативния център ще предоставя своите услуги на потребителите напълно безплатно. Потенциалните потребители на центъра е необходимо да подадат своята кандидатура онлайн – с настоящата електронна форма. След това тяхната кандидатура ще бъде оценена, по критерии зададени от проекта и одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Целта на интервютата е всеки потребител да представи своята идея или проект, които смята да развива в новия Креа център.