14°C

Купа “Бяла” – състезание по колоездене и коло-ориентиране в град Бяла

Бяла се готви да посрещне едно от най-масовите спортни събития в календара на ЕВропейски град на спорта. Това са Купа „Бяла“ коло-ориентиране и колоездене на 20 юли и Държавното първенство по коло-ориентиране, което ще се проведе в Бяла и село Попович. Състезанията се организират от Спортен клуб по ориентиране “Бегун” с подкрепата на местната администрация.

След миналогодишния успех на Купа “България”, която събра в село Дюлино над 800 ориентировачи от страната и чужбина, Община Бяла и СКО “Бегун” продължават своето успешно партньорство. Тази година организаторите предоставят възможност на любителите на колоезденето да се впуснат в приключението Купа „Бяла“. В състезанието се приветстват участници от всички възрастови групи и нива на умения. Състезателите имат възможност да изберат една от трите предлагани дистанции

  • детско трасе с дължина от 2 километра;
  • къса дистанция от 6 километра;
  • дълга дистанция от 18 километра, съставена от три обиколки;

Трасето е изключително атрактивно и преминава през пресечени терени и едни от най-живописните райони на град Бяла. Старт/финалът е в близост до Стадион “Черноморец” . Трасето предизвиква издръжливостта на участниците и предоставя възможността да се насладят на красотата на природата. Регистрацията за състезанието е предварителна и се извършва през електронен формуляр: https://bit.ly/ByalaCup-register

Профил на детско трасе: https://www.alltrails.com/explore/map/byala2km-gpx-690bb33
Профил на трасе 1 обиколка 6км: https://www.alltrails.com/explore/map/byala6km-gpx-3d324c2 

Не пропускайте възможността да бъдете част от Купа “Бяла” и да се впуснете в приключението на колоезденето и коло-ориентирането. Очакваме ви на 20 юли в град Бяла, където спорта и приключенията се преплитат и създават спомени.

ТАКСА УЧАСТИЕ – КОЛОЕЗДЕНЕ:

Деца до 12г. по детско трасе – БЕЗ ТАКСА УЧАСТИЕ, наем чип времеизмерване 3лв.
Деца 13 – 18г. – 7 лв. + наем чип времеизмерване 3лв., общо 10 лв.
За всички останали – 12 лв. + наем чип времеизмерване 3 лв., общо 15 лв.
Загубен чип се заплаща на стойност 120 лв.

В програмата на Купа “Бяла” е включено и състезание по коло-ориентиране. За участие в него е необходимо да се подаде заявка към СКО “Бегун” или през сайта на Българска федерация по ориентиране.

Контактна информация:

Спортен клуб по ориентиране “Бегун”

Email: scobegun@abv.bg

Телефон: +359 897 408 566