лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
5:13 am,
6°C
Humidity 92 %
Wind Gust Wind Gust: 9 Km/h
Clouds Clouds: 94%
Sunrise Sunrise: 6:50 am
Sunset Sunset: 5:52 pm

Купа “Бяла” – състезание по колоездене и коло-ориентиране в град Бяла

Бяла се готви да посрещне едно от най-масовите спортни събития в календара на ЕВропейски град на спорта. Това са Купа „Бяла“ коло-ориентиране и колоездене на 20 юли и Държавното първенство по коло-ориентиране, което ще се проведе в Бяла и село Попович. Състезанията се организират от Спортен клуб по ориентиране “Бегун” с подкрепата на местната администрация.

След миналогодишния успех на Купа “България”, която събра в село Дюлино над 800 ориентировачи от страната и чужбина, Община Бяла и СКО “Бегун” продължават своето успешно партньорство. Тази година организаторите предоставят възможност на любителите на колоезденето да се впуснат в приключението Купа „Бяла“. В състезанието се приветстват участници от всички възрастови групи и нива на умения. Състезателите имат възможност да изберат една от трите предлагани дистанции

  • детско трасе с дължина от 2 километра;
  • къса дистанция от 6 километра;
  • дълга дистанция от 18 километра, съставена от три обиколки;

Трасето е изключително атрактивно и преминава през пресечени терени и едни от най-живописните райони на град Бяла. Старт/финалът е в близост до Стадион “Черноморец” . Трасето предизвиква издръжливостта на участниците и предоставя възможността да се насладят на красотата на природата. Регистрацията за състезанието е предварителна и се извършва през електронен формуляр: https://bit.ly/ByalaCup-register

Профил на детско трасе: https://www.alltrails.com/explore/map/byala2km-gpx-690bb33
Профил на трасе 1 обиколка 6км: https://www.alltrails.com/explore/map/byala6km-gpx-3d324c2 

Не пропускайте възможността да бъдете част от Купа “Бяла” и да се впуснете в приключението на колоезденето и коло-ориентирането. Очакваме ви на 20 юли в град Бяла, където спорта и приключенията се преплитат и създават спомени.

ТАКСА УЧАСТИЕ – КОЛОЕЗДЕНЕ:

Деца до 12г. по детско трасе – БЕЗ ТАКСА УЧАСТИЕ, наем чип времеизмерване 3лв.
Деца 13 – 18г. – 7 лв. + наем чип времеизмерване 3лв., общо 10 лв.
За всички останали – 12 лв. + наем чип времеизмерване 3 лв., общо 15 лв.
Загубен чип се заплаща на стойност 120 лв.

В програмата на Купа “Бяла” е включено и състезание по коло-ориентиране. За участие в него е необходимо да се подаде заявка към СКО “Бегун” или през сайта на Българска федерация по ориентиране.

Контактна информация:

Спортен клуб по ориентиране “Бегун”

Email: scobegun@abv.bg

Телефон: +359 897 408 566