23°C

Триатлон Бяла 2022

Локация: град Бяла
Дебют за Бяла и в триатлона тази година. В патрньорство с Българска асоциация по триатлон на 2 и 3 юли в Бяла ще бъде организиран Триатлон Супер спринт Дистанция 375м плуване / 10км колоездене / 2,5км бягане
Дата на провеждане: 2 юли 2022
/

Триатлон Бяла Супер спринт Дистанция

Бяла за първи път ще бъде домакин на състезания по триатлон. Триатлон Бяла ще се проведе на 2-ри и 3-ти юли. Състезанието е насочено към аматьори и любители на триатлона (САМО НАД 18 годишна възраст). Събитието е част от държавния спортен календар на Българска асоциация по триатлон (БАТ) и се организира в партньорство и с подкрепата на Община Бяла.

Стартът е отворен за всички триатлонисти – аматьори и любители. Дистанцията на отворения старт е СУПЕР-СПРИНТ – 375м плуване / 10км колоездене / 2,5км бягане . Започва с плуване в морето, преминавайки към колоездене и завършване с бягане.

В програмата на „Триатлон Бяла 2022“ ще вземат участие всички национално представени спортни клубове, членове на БАТ. Състезателите ще бъдат разпределени в 6 възрастови групи и отделни стартове. Така зрителите и гостите на Бяла ще могат да наблюдават професионалните състезатели на България заедно с изгряващите звезди от по-малките възрасти.

Към отворения старт ще бъде организирана – КОРПОРАТИВНА ЩАФЕТА, в която ще могат да участват компании с отбор от трима служители – плувец, колоездач и бегач.

ВСИЧКИ СТАРТОВЕ се провеждат съгласно „Правилата за провеждане на Държавни първенства и състезания по триатлон и неговите разновидности от вътрешния спортен календар“ на БАТ, съобразени с изискванията на Международния съюз по триатлон (World triathlon).

Таксата за Индивидуална Регистрация е 80 лв., а за Корпоративна щафета 300 лв. и включва:

  • Медал
  • Подкрепителен пунк по време на състезанието
  • Професионално времеизмерване с live онлайн резултати
  • Лекарско обслужване
  • Охрана
  • Персонализиран състезателен номер
  • Много подаръци от партньорите на събитието
  • Призово награждаване за победителите

По-подробна информация може да бъде открита на официалния сайт на събитието.