17°C

VIII-ми плувен маратон “Археология” Бяла 2022

Локация: Пристанище "Чайка"
Дата на провеждане: 6 август 2022
/
08:30ч.

Плувен маратон “Археология” Бяла – 2022 ще се проведе за осма поредна година. Участниците ще преплуват разстоянието между двата археологически обекти на територията на Община Бяла – Античната крепост на нос Свети Атанас и Антична пещ за строителна керамика в близост до хотел Сол Луна Бей Резорт. Разстоянието, което трябна да се преплува е около 2000 метра, а участниците имат право сами да изберат стила на плуване. Осигурени са спасителни лодки и при необходимост, ако участник пожелае той може да бъде откаран до брега.

Всеки участник ще получи сувенирна тениска на състезанието и грамота за участие. Тримата най-бързи плувци при мъжете и жените ще получат парична премия. Специални награди очакват най-малките плувци момче и момиче, които самостоятелно преплуват трасето. Поощрени ще бъдат и най-добре представилия се участник от град Бяла и най-възрастния участник в състезанието.

Стартът ще бъде даден точно в 08:30 часа или след приключване на регистрацията на всички участници. Плувците се подреждат в права линия и при сигнал подаден от стартера започват да плуват към ниския кей до аквапарка на хотел Сол Луна Бей (с координати 42050’34,41’’ и 27052’57,65’’). Финалът ще бъде маркиран с флагове.

Награждаването ще бъде извършено пред Античната пещ за строителна керамика от кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.

Участниците ще се регистрират на място на пристанището в град Бяла. Задължително е представяне на удостоверение за предсъстезателен медицински преглед. Всеки участник е длъжен да предаде подписана Декларация за участие Приложение №2 от настоящите правила. За непълнолетните участници е необходимо да предоставят Декларация от родител (Приложение №3).
Повече информация за събитието и Правилата за участие и образци на необходимите документи ще откриете тук: