лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
12:48 pm,
23°C
Humidity 74 %
Wind Gust Wind Gust: 34 Km/h
Clouds Clouds: 21%
Sunrise Sunrise: 6:31 am
Sunset Sunset: 7:46 pm

IX плувен маратон “Археология” Бяла 2023

Локация: Пристанище Бяла
Организатор: Община Бяла
Дата на провеждане: 30 юли 2023
/
09:00ч.
(Продължителност: 2 часа )
Цена на билет: без такса за участиелв.

Плувен маратон “Археология” Бяла – 2023 ще се проведе на 30 юли за девета поредна година. Участниците ще преплуват разстоянието между двата археологически обекта на територията на Община Бяла – Античната крепост на нос Свети Атанас и Антична пещ за строителна керамика в близост до хотел Сол Луна Бей Резорт. Разстоянието, което трябва да се преплува е около 2000 метра, а участниците имат право сами да изберат стила на плуване. Осигурени са спасителни лодки и при необходимост, ако участник пожелае той може да бъде откаран до брега.

Тримата най-бързи плувци при мъжете и жените, както и най-добре представилия се участник от град Бяла, ще получат парична премия. Специални награди очакват най-младите и най-възрастните плувци, които самостоятелно преплуват трасето.

Стартът ще бъде даден в 09:00 часа или след приключване на регистрацията на всички участници. Плувците се подреждат в права линия и при сигнал подаден от стартера започват да плуват към ниския кей до аквапарка на хотел Сол Луна Бей (с координати 42050’34,41’’ и 27052’57,65’’). Финалът ще бъде маркиран с флагове.

Награждаването ще бъде извършено пред Античната пещ за строителна керамика от кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.

Участниците ще имат възможност да се регистрират онлайн и на място на пристанището в град Бяла. Задължително е представяне на удостоверение за преминат предсъстезателен медицински преглед.

Всеки участник е длъжен да предаде подписана Декларация за участие Приложение №2 от настоящите правила. За непълнолетните участници е необходимо да предоставят Декларация от родител (Приложение №3).