13°C

Събор на любителските клубове “Черноморски хоровод”

Локация: Открита сцена на площад "Европа"
Организатор: Община Бяла и НЧ "Пробуда - 1928"
В сърцето на прекрасния град Бяла, под небето на 22 юни, разцъфтява едно изключително събитие - "Черноморски хоровод". В този празник на танца и културата, талантливи любители от цялата страна се събират, за да споделят своите умения и страст към народните танци.
Дата на провеждане: 22 юни 2024
/
16:30ч.

Съборът на любителските клубове за народни танци и хора “Черноморски хоровод”: Събитие, обединяващо талант и изкуство.

На 22 юни 2024 г. от 16:30 часа, Бяла ще бъде домакин на “Черноморски хоровод”. Този уникален фестивал представя едно изключително разнообразие от народни танци и хора. Всяко едно от тях е изпълнено с енергията и страстта на талантливи любители от цялата страна.

Множество любителски клубове ще вземат участие. Като ще представят свои интерпретации на хора и танци, които са плод на години на упорит труд и преданост към народното танцово изкуство. Съборът обещава да бъде празник на красотата и културното разнообразие. С обещание, че всяко изпълнение ще бъде вълнуващо пътуване из българската традиционна култура.

Местният танцов състав “Хороигралци Аспрос” е организатор на този незабравим събор с подкрепата на Община Бяла и НЧ “Пробуда – 1928”. Съборът няма конкурсен характер. Той е предназначен да популяризира народното танцово изкуство и да създаде възможности за творчески контакти, обмен на информация и опит между участващите клубове.

Зрителите ще имат възможността да се потопят в магията на българския фолклор и да се насладят на виртуозните изпълнения на талантливите танцьори. “Черноморският хоровод” е повод за срещи, за вдъхновение и за откриване на красотата на народната култура.

Съборът “Черноморски хоровод” обещава да бъде ден на вълшебство, който ще запомнят всички любители на народното танцово изкуство.