22°C

Национален туристически пешеходен поход “Черноморски бряг”

Локация: Площад "Европа", паметник на Щерьон войвода
Организатор: ТД „Черноморски простори“
От 13 до 17 юли в град Бяла ще се проведе 26-ият Национален туристически пешеходен поход "Черноморски бряг". Присъединете се за незабравимо приключение сред природата!
Дата на провеждане: 13 юли 2024
/
10:00ч.

От 13 до 17 юли 2024 година, град Бяла ще бъде домакин на 26-ия Национален туристически пешеходен поход по морския бряг, организиран от ТД „Черноморски простори“ и Дирекция „Спорт“ на Община Варна. Това ежегодно събитие привлича туристи от цяла България на възраст от 7 до 70 години и предоставя уникална възможност за активно изживяване сред природата, съчетано с културно обогатяване и нови запознанства.

Програма и маршрути

Походът започва на 13 юли в 8:00 часа, когато участниците ще се съберат на обръщача на тролеите до ЖП гарата, откъдето ще бъдат превозени до град Бяла с автобус. Официалното откриване ще се състои в 10:00 часа с поднасяне на цветя на паметника на Щерьон войвода в центъра на града. След това, групата ще се отправи на пешеходен поход до палатковия бивак в с. Шкорпиловци, където ще започне истинското приключение.

Основни маршрути

Палатков бивак – гр. Бяла, с. Голица, с. Самотино – палатков бивак:

  • Този маршрут предлага разнообразие от пейзажи и културни забележителности. Участниците ще имат възможността да посетят историческите места и да се насладят на природните красоти на региона.

  Палатков Бивак – Кара дере и обратно:

   • Кара дере е един от най-красивите и непокътнати плажове по българското Черноморие. Този маршрут е идеален за любителите на морето и природата.

   Палатков бивак – устието на р. Камчия и обратно:

    • Река Камчия предлага уникални природни картини и биологично разнообразие. Устието на реката е защитена местност и един от най-важните екологични зони в България.

    На 15 юли, по традиция, ще се проведе Нептунова вечер – празнично събитие, което включва разнообразни игри, музика и танци на плажа. Това е идеалният начин за участниците да се отпуснат и да се насладят на морската атмосфера.

    Желаещите да се включат в похода могат да се свържат с Атанас Сивков за допълнителна информация и регистрация на телефон 0882 995 030. Тези, които предпочитат да дойдат със собствен транспорт, трябва да се съберат в 10:00 часа на паметника на Щерьон войвода в град Бяла.

    Туристическият поход по морския бряг предлага незабравими преживявания и е подходящ както за семейства, така и за индивидуални участници. Присъединете се към нас и станете част от това уникално събитие, което съчетава физическа активност, природни красоти и културно обогатяване. Очакваме ви в град Бяла от 13 до 17 юли!