22°C

Държавна купа по Акватлон Бяла 2024

Локация: Рибарско пристанище "Чайка", Бяла
Организатор: Община Бяла и Българска асоциация по триатлон
Дата на провеждане: 13 юли 2024
/
08:00ч.

На 13 и 14 юли Рибарското пристанище “Чайка” в красивия морски град Бяла ще бъде арена на вълнуващо спортно събитие. Ще се проведе държавна купа по Акватлон. Това атрактивно съревнование, което вече е традиция, включва три различни сегмента на два увлекателни спорта: бягане, плуване и отново бягане, привличайки състезатели от цялата страна.

Миналата година събитието премина с голям успех и тази година обещава да бъде още по-вълнуващо и оспорвано. Състезателите ще започнат своето приключение от Арката на Рибарското пристанище, където ще стартира първият етап – бягане. Участниците ще се движат по самата буна в посока към фара и обратно. Броят на обиколките ще варира според възрастовата група.

Състезанието протича по следния начин:

  • Бягане: Стартира от Арката, състезателите ще бягат по буната до фара и обратно, като обиколките ще са според възрастовата група.
  • Плуване: Ще се проведе в чистите води на Бяла, където участниците ще покажат своите умения в плуване. Разстоянията ще са различни за всяка възрастова група.
  • Финално бягане: Завършващият етап отново включва бягане, като състезателите ще преминат през коридора към Арката – мястото на старта и финала на това незабравимо предизвикателство.

В състезанието могат да участват представители на спортни клубове и членове на Българска асоциация по триатлон (БАТ). “Акватлон Бяла 2024” е второто събитие, организирано в партньорство между БАТ и Община Бяла, и двете организации са решени да продължат да развиват това партньорство, създавайки незабравими спортни преживявания за всички участници и зрители.

Място на провеждане

Рибарско пристанище “Чайка” е идеалната локация за водни приключения. С прекрасната си морска атмосфера и гледки към Черно море, това място предоставя идеални условия за изпълнение на състезанието. Участниците ще имат възможността да изпитат своите умения и сили в плуване и бягане, насладейки се на неповторимата красота на морския пейзаж.