лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
8:19 am,
8°C
Humidity 90 %
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 92%
Sunrise Sunrise: 6:50 am
Sunset Sunset: 5:52 pm

Акватлон БЯЛА 2023

Локация: Рибарско пристанище "Чайка"
Организатор: Община Бяла и Българска асоциация по триатлон
Подгответе се за невероятно вълнуващото приключение на Акватлон Бяла 2023! Рибарско пристанище „Чайка“ ще се превърне в арена на атрактивна надпревара, която съчетава плуването и бягането.
Дата на провеждане: 8 юли 2023
/
09:00ч.

Едно приключенско предизвикателство ни очаква на 8-ми и 9-ти юли в красивия морски град Бяла, където ще се проведе Държавна купа по Акватлон. Атрактивното съревнование се състои от 3 различни сегмента на два увлекателни спорта: бягане, плуване и отново бягане.

Арена на събитието ще е Рибарското пристанище на Бяла, където ще се сменят спортовете – от плуване към бягане и отново плуване. Стартът ще бъде даден от Арката, където ще започне бягане. Състезателите ще бягат по самата буна в посока съм фара и на обратно, с брой на обиколките според възрастовата група. Плуването ще бъде изпълнено в чистите води на Бяла, в съответствие с възрастовите групи. Финалният етап е отново бягане, като ни предстои да участниците да преминат през коридора към Арката – мястото на старта и финала на това незабравимо предизвикателство.

В това вълнуващо събитие могат да се включат представителите на спортните клубове и членове на БАТ.

“Акватлон Бяла 2023” е второто събитие, организирано в партньорство между Българска асоциация по триатлон (БАТ) и Община Бяла. А желанието на двете организации е да продължат да надграждат вече установеното партньорство, създавайки незабравими спортни преживявания за всички участници и зрители.

Локацията на „Акватлон Бяла“ Рибарското пристанище “Чайка” е идеалната локация за водни приключения. С прекрасната си морска атмосфера и невероятни гледки към Черно море, това място ще предостави идеални условия за изпълнение на състезанието. Участниците ще имат възможността да изпробват своите умения и сили в плуване и бягане.

Ние вярваме, че “Акватлон Бяла 2023” ще се превърне в незабравимо спортно събитие и ще създаде трайни спомени за участниците.

Очакваме с нетърпение да се срещнем с вас и да споделим заедно радостта от спорта и приключенията, които Бяла може да предложи.

Добре дошли в Бяла – Европейски малък град на спорта!