17°C

Акватлон БЯЛА 2023

Локация: Рибарско пристанище "Чайка"
Организатор: Община Бяла и Българска асоциация по триатлон
Подгответе се за невероятно вълнуващото приключение на Акватлон Бяла 2023! Рибарско пристанище „Чайка“ ще се превърне в арена на атрактивна надпревара, която съчетава плуването и бягането.
Дата на провеждане: 8 юли 2023
/
09:00ч.

Едно приключенско предизвикателство ни очаква на 8-ми и 9-ти юли в красивия морски град Бяла, където ще се проведе Държавна купа по Акватлон. Атрактивното съревнование се състои от 3 различни сегмента на два увлекателни спорта: бягане, плуване и отново бягане.

Арена на събитието ще е Рибарското пристанище на Бяла, където ще се сменят спортовете – от плуване към бягане и отново плуване. Стартът ще бъде даден от Арката, където ще започне бягане. Състезателите ще бягат по самата буна в посока съм фара и на обратно, с брой на обиколките според възрастовата група. Плуването ще бъде изпълнено в чистите води на Бяла, в съответствие с възрастовите групи. Финалният етап е отново бягане, като ни предстои да участниците да преминат през коридора към Арката – мястото на старта и финала на това незабравимо предизвикателство.

В това вълнуващо събитие могат да се включат представителите на спортните клубове и членове на БАТ.

“Акватлон Бяла 2023” е второто събитие, организирано в партньорство между Българска асоциация по триатлон (БАТ) и Община Бяла. А желанието на двете организации е да продължат да надграждат вече установеното партньорство, създавайки незабравими спортни преживявания за всички участници и зрители.

Локацията на „Акватлон Бяла“ Рибарското пристанище “Чайка” е идеалната локация за водни приключения. С прекрасната си морска атмосфера и невероятни гледки към Черно море, това място ще предостави идеални условия за изпълнение на състезанието. Участниците ще имат възможността да изпробват своите умения и сили в плуване и бягане.

Ние вярваме, че “Акватлон Бяла 2023” ще се превърне в незабравимо спортно събитие и ще създаде трайни спомени за участниците.

Очакваме с нетърпение да се срещнем с вас и да споделим заедно радостта от спорта и приключенията, които Бяла може да предложи.

Добре дошли в Бяла – Европейски малък град на спорта!