лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
11:40 am,
10°C
Humidity 75 %
Wind Gust Wind Gust: 37 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Sunrise Sunrise: 6:21 am
Sunset Sunset: 7:53 pm

Пролетен турнир по минифутбол

Локация: Стадион "Черноморец"
Организатор: Община Бяла и ФК "Черноморец Бяла"
Дата на провеждане: 29 април 2023
/
09:00 ч.
(Продължителност: 6 часа)

Община Бяла и Футболен клуб “Черноморец Бяла” организират традиционен Общински пролетен турнир по минифутбол. Спортната проява ще се проведе на 29 април 2023 година /събота/ с начален час 09:00 часа на стадион “Черноморец”.

Този турнир вече се превърна в традиция и е отлична възможност за любителите на минифутбола в Бяла да се изявят и да се забавляват. Състезанието е отворено за отбори от община Бяла, а записването може да се направи до 25 април на телефонен номер 0893 398 134. Не се дължи такса за участие.

През годинитите различни общински и частни структири от град Бяла и по-малките населени места са формирали отбори, с които са участвали в турнира. Засилен интерес към турнира проявяват и представители на часния сектор. Участието в подобна събитие е страхотна възможност за сплотяване на екипа, чрез спортни активности.

Редовната физическа активност е от изключително значение за нашето здраве и благополучие. Тя може да намали риска от множество здравословни проблеми и да ни помогне да подобрим нашето физическо и психическо здраве.

Всеки отбор трябва да има минимум 5 и максимум 10 играчи, като в игра са 4 полеви и 1 вратар. Отборите ще бъдат разпределени в групи от 4 до 6 отбора (в зависимост от броя на записаните отбори). Жребият за разпределяне на отборите ще се изтегли непосредствено преди началото на турнира.

Организаторите обещават добра организация и условия за играта, отборни и индивидуални награди. За доброто настроение на публиката ще бъдат организирани допълнителни игри с атрактивни награди.

Събитието е част от програмата на “Бяла – европейски малък град на спорта 2023”.

Община Бяла разбира важността на редовната физическа активност и е ангажирана да насърчава жителите на града да се занимават със спорт. Повишаване на физическата активност на местното население е заложено като основен приоритет в кандидатурата на Бяла за Европейски малък град на спорта. Организирането на различни спортни събития и турнири, като пролетния общински турнир по минифутбол, е само един от начините, по които Община Бяла насърчава населението към повишаване на физическата си активност.