-6°C
Broken clouds
Бяла, BG

Пролетен турнир по минифутбол

Локация: Стадион "Черноморец"
Организатор: Община Бяла и ФК "Черноморец Бяла"
Дата на провеждане: 29 април 2023
/
09:00 ч.
(Продължителност: 6 часа)

Община Бяла и Футболен клуб “Черноморец Бяла” организират традиционен Общински пролетен турнир по минифутбол. Спортната проява ще се проведе на 29 април 2023 година /събота/ с начален час 09:00 часа на стадион “Черноморец”.

Този турнир вече се превърна в традиция и е отлична възможност за любителите на минифутбола в Бяла да се изявят и да се забавляват. Състезанието е отворено за отбори от община Бяла, а записването може да се направи до 25 април на телефонен номер 0893 398 134. Не се дължи такса за участие.

През годинитите различни общински и частни структири от град Бяла и по-малките населени места са формирали отбори, с които са участвали в турнира. Засилен интерес към турнира проявяват и представители на часния сектор. Участието в подобна събитие е страхотна възможност за сплотяване на екипа, чрез спортни активности.

Редовната физическа активност е от изключително значение за нашето здраве и благополучие. Тя може да намали риска от множество здравословни проблеми и да ни помогне да подобрим нашето физическо и психическо здраве.

Всеки отбор трябва да има минимум 5 и максимум 10 играчи, като в игра са 4 полеви и 1 вратар. Отборите ще бъдат разпределени в групи от 4 до 6 отбора (в зависимост от броя на записаните отбори). Жребият за разпределяне на отборите ще се изтегли непосредствено преди началото на турнира.

Организаторите обещават добра организация и условия за играта, отборни и индивидуални награди. За доброто настроение на публиката ще бъдат организирани допълнителни игри с атрактивни награди.

Събитието е част от програмата на “Бяла – европейски малък град на спорта 2023”.

Община Бяла разбира важността на редовната физическа активност и е ангажирана да насърчава жителите на града да се занимават със спорт. Повишаване на физическата активност на местното население е заложено като основен приоритет в кандидатурата на Бяла за Европейски малък град на спорта. Организирането на различни спортни събития и турнири, като пролетния общински турнир по минифутбол, е само един от начините, по които Община Бяла насърчава населението към повишаване на физическата си активност.