лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
8:03 pm,
17°C
Humidity 81 %
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 6%
Sunrise Sunrise: 6:31 am
Sunset Sunset: 7:46 pm

Ансамбъл “Българе”, Тони Димитрова и Б.Т.Р в програмата на “Седмица на морето”

От 1 до 7 август в Бяла ще се проведе традиционната „Седмица на морето“. Събитието предлага на жителите и гостите на града разнообразна програма – концерти, детски конкурси, спортни състезания и изложби. Благодарение на усилията, които Община Бяла влага за организиране „Седмицата на морето“ се е превърнала в емблема на града. Туристи споделят, че ежегодно планират почивката си в Бяла заради събитията, които се организират в началото на отпускарския август.

Всички концерти ще се проведат в Лятното кино на Бяла с начален час 21:00 часа. Както винаги входът за всички концерти и събития от програмата ще бъде свободен.  

Тази година „Седмицата на морето“ ще бъде открита на 1-ви август с фолклорен спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. Талантливите танцьори ще ни потопят в магията на българския танц, а солистите Албена Вескова и Веселин Кузмов ще не омаят с вълшебните си гласове.

На 2-ри август на сцената на Лятно кино ще се случи нещо, което Бяла не е виждала досега. Танцово надиграване с танцьори от различни жанрове. В танцова надпревара ще се включат солисти на НФА „Българе“, модерен балет, брейк танцьори и двойка по Латино танци. За добрата атмосфера на битката на жанровете ще допринесат изпълненията на талантливия дует Крис и Велин.

Силно дамско присъствие на 3-ти август. Струнен квартет „ИНТРО“ имат богат репертоар от класически и евъргрийн изпълнения.

4-ти август е посветен изцяло на класическата музика. Дуетът Илина Михайлова – сопрано и тенорът Рейнално Дроз ще зарадват с изпълненията си почитателите на популярната класика.

На 5-ти август започва и програмата за най-малките и конкурса „Рисунка на асфалт“. Това е едно от събитията, с които „Седмицата на морето“ започва през 80-те години на миналия век и до днес продължава да е едно от най-любимите на децата. Конкурсът е за деца, а темата е морска. Вечерта в Лятното кино очакваме една от най-големите звезди на българската естрада – Тони Димитрова ще зарадва жители и гости на Бяла със своите изпълнения. Надяваме се да чуем, както най-новите ѝ песни, така и вечни класики като „Ах, морето“. 

В съботния 6-ти август – плувци от цялата страна ще премерят сили в плувния маратон „Археология“. Дистанцията от 2 км от между Античната крепост на нос Свети Атанас и Античната пещ за строителна керамика.

Вечерта в Лятното кино ни очаква незабравима рок вечер с Б.Т.Р.. Рок титаните ще забият песни от новия си албум.

Последният ден от „Седмица на морето 2022“ ще започне с детски конкурса „Пясъчни замъци“. Конкурсът е групов и в него могат да участват отбори от по максимум 4 деца. Вечерната програма ще завърши отново с фолклор – Ансамбъл „Гайтан“, Йордан Николов и „Пиринско тройче“.