23°C

Ансамбъл “Българе”, Тони Димитрова и Б.Т.Р в програмата на “Седмица на морето”

От 1 до 7 август в Бяла ще се проведе традиционната „Седмица на морето“. Събитието предлага на жителите и гостите на града разнообразна програма – концерти, детски конкурси, спортни състезания и изложби. Благодарение на усилията, които Община Бяла влага за организиране „Седмицата на морето“ се е превърнала в емблема на града. Туристи споделят, че ежегодно планират почивката си в Бяла заради събитията, които се организират в началото на отпускарския август.

Всички концерти ще се проведат в Лятното кино на Бяла с начален час 21:00 часа. Както винаги входът за всички концерти и събития от програмата ще бъде свободен.  

Тази година „Седмицата на морето“ ще бъде открита на 1-ви август с фолклорен спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. Талантливите танцьори ще ни потопят в магията на българския танц, а солистите Албена Вескова и Веселин Кузмов ще не омаят с вълшебните си гласове.

На 2-ри август на сцената на Лятно кино ще се случи нещо, което Бяла не е виждала досега. Танцово надиграване с танцьори от различни жанрове. В танцова надпревара ще се включат солисти на НФА „Българе“, модерен балет, брейк танцьори и двойка по Латино танци. За добрата атмосфера на битката на жанровете ще допринесат изпълненията на талантливия дует Крис и Велин.

Силно дамско присъствие на 3-ти август. Струнен квартет „ИНТРО“ имат богат репертоар от класически и евъргрийн изпълнения.

4-ти август е посветен изцяло на класическата музика. Дуетът Илина Михайлова – сопрано и тенорът Рейнално Дроз ще зарадват с изпълненията си почитателите на популярната класика.

На 5-ти август започва и програмата за най-малките и конкурса „Рисунка на асфалт“. Това е едно от събитията, с които „Седмицата на морето“ започва през 80-те години на миналия век и до днес продължава да е едно от най-любимите на децата. Конкурсът е за деца, а темата е морска. Вечерта в Лятното кино очакваме една от най-големите звезди на българската естрада – Тони Димитрова ще зарадва жители и гости на Бяла със своите изпълнения. Надяваме се да чуем, както най-новите ѝ песни, така и вечни класики като „Ах, морето“. 

В съботния 6-ти август – плувци от цялата страна ще премерят сили в плувния маратон „Археология“. Дистанцията от 2 км от между Античната крепост на нос Свети Атанас и Античната пещ за строителна керамика.

Вечерта в Лятното кино ни очаква незабравима рок вечер с Б.Т.Р.. Рок титаните ще забият песни от новия си албум.

Последният ден от „Седмица на морето 2022“ ще започне с детски конкурса „Пясъчни замъци“. Конкурсът е групов и в него могат да участват отбори от по максимум 4 деца. Вечерната програма ще завърши отново с фолклор – Ансамбъл „Гайтан“, Йордан Николов и „Пиринско тройче“.