лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
11:56 am,
12°C
Humidity 76 %
Wind Gust Wind Gust: 14 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Sunrise Sunrise: 6:50 am
Sunset Sunset: 5:52 pm

Рибарите от Бяла приготвят уникален рибен курбан за Никулден

В очакване на предстоящия Никулден, рибарите от морския град Бяла вече се подготвят да предложат на своите посетители и туристи уникално и традиционно изживяване. Сдружението на местните рибари, “Чайка – 2020”, организира традиционно честване, което ще внесе допълнителен колорит в празничната атмосфера на града.

На 6 декември (сряда) от 12:00 часа, рибарите ще съберат своите усилия, за да приготвят специален рибен курбан, който ще бъде осветен от отец Венцислав. Събитието ще се проведе на централния площад в Бяла и предоставя идеалната възможност местни жители и гости на града да се потопят в традиционната обстановка на Никулден. Рибарите обещават на гостите не само вкусни деликатеси, но и незабравимо преживяване, пълно с традиция и топлина.

Не пропускайте възможността да станете част от тазгодишното Никулденско празненство в Бяла, където рибарите от “Чайка – 2020” с удоволствие ще споделят своите традиции и обич с посетителите на този морски рай.