14°C

Беленските рибари поднесоха курбан на жители и гости на града

В  Бяла, традициите се съчетават с природната красота, за да предложат на местната общност и гостите незабравими и автентични изживявания. В този дух, рибарите от сдружение “Чайка – 2020” отново събраха жителите и посетителите в едно кулинарно пътуване за Никулден с поднесен на всички рибен курбан по тяхна специална рецепта.

Този традиционен жест не само отразява връзката на града с морето, но и укрепва общността и наследството на рибарските традиции. Събитието събра голям брой присъстващи на централния площад, където курбанът беше осветен от отец Венцислав, предоставяйки на всички възможността да се потопят в атмосферата на Никулден.

Този акт на гостоприемство не само радва вкусовете, но и обединява хората в обичайната алегория на морската обстановка. От местната администрация подчертават ролята на рибарите в поддържането на богатата рибарска традиция на Бяла.

Събитията в Бяла не прекъсват културния си пулс след летните месеци, а продължават през цялата година. Градът продължава да бъде едно от привлекателните културни и туристически места в региона, като предоставя на своите посетители разнообразие от събития и изживявания, които отразяват богатата история и традиции на мястото.

Събитието по случай Никулден вече се вписва в този богат календар, предоставяйки на всички, които обичат Бяла, възможността да се насладят на традициите, вкусовете и общността, които правят града уникален през цялата година.