лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
11:56 am,
12°C
Humidity 76 %
Wind Gust Wind Gust: 14 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Sunrise Sunrise: 6:50 am
Sunset Sunset: 5:52 pm

Беленските рибари поднесоха курбан на жители и гости на града

В  Бяла, традициите се съчетават с природната красота, за да предложат на местната общност и гостите незабравими и автентични изживявания. В този дух, рибарите от сдружение “Чайка – 2020” отново събраха жителите и посетителите в едно кулинарно пътуване за Никулден с поднесен на всички рибен курбан по тяхна специална рецепта.

Този традиционен жест не само отразява връзката на града с морето, но и укрепва общността и наследството на рибарските традиции. Събитието събра голям брой присъстващи на централния площад, където курбанът беше осветен от отец Венцислав, предоставяйки на всички възможността да се потопят в атмосферата на Никулден.

Този акт на гостоприемство не само радва вкусовете, но и обединява хората в обичайната алегория на морската обстановка. От местната администрация подчертават ролята на рибарите в поддържането на богатата рибарска традиция на Бяла.

Събитията в Бяла не прекъсват културния си пулс след летните месеци, а продължават през цялата година. Градът продължава да бъде едно от привлекателните културни и туристически места в региона, като предоставя на своите посетители разнообразие от събития и изживявания, които отразяват богатата история и традиции на мястото.

Събитието по случай Никулден вече се вписва в този богат календар, предоставяйки на всички, които обичат Бяла, възможността да се насладят на традициите, вкусовете и общността, които правят града уникален през цялата година.