лого град Бяла
API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.
loader-image
Бяла, BG
8:31 am,
9°C
Humidity 61 %
Wind Gust Wind Gust: 21 Km/h
Clouds Clouds: 60%
Sunrise Sunrise: 6:19 am
Sunset Sunset: 7:54 pm

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ пристига в Бяла

На 23 юли /събота/ в град Бяла ще пристигне единственият по рода си пътуващ фестивал „Лятно театро“, носител на престижната награда „АртАкция на годината: за изкуство с кауза” в категория Сценични изкуства.

Точно в 17:00 часа на площад „Европа“ фестивалът ще бъде открит, а след това ще започне весела „Лятна игротека“ за малки и големи. След нея ще бъде представена интерактивната изложба „Дигитално мастило“ на VAR Lab, която ще работи през цялото време на фестивалната програма.

След това малчуганите ще могат да се забавляват с „Театрална рециклажница“ – еко работилница за кукли от рециклирани материали. С помощта на нашите гости от „Малка театрална компания“ малчуганите ще могат да изработят кукли по своя собствен дизайн и вкус. Работилницата ще бъде последвана от кукления спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво“.

Фестивалът ще продължи с и шоу с триметровите сапунени балони „Балон като слон“ на Коле Китанов от театър „Мале Мале“ Ще бъдат демонстрирани впечатляващи номера, сред които са човек, затворен в балон, пушек в балон и дъжд от сапунени мехури.

Специално за родителите е предвидена стендъп комедия с първия български вентролог Димитър Иванов – Капитана и неговата дясна ръка Бай Тъньо. Те ще представят своя спектакъл  „Образцов дом“ – весело и уж НЕбюрократично шоу с ценни съвети за намиране на бъдещ работодател и кои професии задължително да се избягват. Учи къде са уловките на брака и как се става семеен по най-безопасен начин. Наръчникът за родители пък включва 12 различни начина за приспиване на дете и трикове за отглеждането му без трайни психически проблеми.

Фестивалът „Лятно театро“, който за първи път гостува в морския град се, организира от „Малка театрална компания“– независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и общинските центрове, част от турнето. 

Община Бяла се гордее с богата си събитийна програма, разработена не само с цел популяризиране на града, но и разнообразяване и обогатяване на социалния и културен живот, както на местното население, така и на гостите на града. Богатото разнообразие от различни събития привлича публики от различни аудитории и допринася за още по-приятен престой на гостите на града.