16°C

Класическа вечер с Илина Михайлова и Рейналдо Дроз

Локация: Лятно кино - Бяла
Дата на провеждане: 4 August 2022
/
21:00 часач.

4-ти август е посветен изцяло на класическата музика. Илина Михайлова – сопрано и тенорът Рейнално Дроз ще зарадват с изпълненията си почитателите на популярната класика.

Илина Михайлова е солист на Варненската опера. Родена във Варна, тя завършва НУИ “Добри Христов” със специалност пиано и оперно пеене. Веднага след това постъпва в оперно пеене в НМА “Панчо Владигеров”. В репертоара на певицата влизат ролите на Фиордилиджи от “Така правят всички” и Церлина от “Дон Жуан” на Моцарт, Дидона от “Дидона и Еней” на Х. Пърсел, Мюзета от “Бохеми на Пучини, Норина от “Дон Паскуале”, Мария от “Дъщерята на полка” и Адина от “Любовен еликсир” на Доницети, Розина от “Севилският бръснар” на Росини и др.

Тенорът РЕЙНАЛДО ДРОЗ е роден във Венецуела. Учи в консерваторията „Симон Боливар“ в Каракас. Участва в множество концерти в страната си: „Италианска вечер“, „Велики песни на света“, „Имигрантите“. През 2015 г. дебютира официално по време на Седмицата на италианската култура в Каракас с концерт, организиран от Културния институт. По покана на Италианския културен институт изнася концерти във Валенсия и участва в други събития в чест на 70-годишнината на Републиката. През същия период участва в турне в Колумбия и Флорида.

Началото на концерта е в 21:00 часа в Лятното кино, а входът за проявата е безплатен.

Вижте цялата програма на “Седмица на морето” тук.