14°C

Коледната магия на Декември в Бяла

Завладяващата прегръдка на празничния дух

Приказната магия на Коледа обгръща град Бяла, като го подготвя за месеца на топлината, споделеността и радостта. В този сезон на обич и щедрост, в града ще бъдат проведени множество събития, които ще наситят с много коледно ностроение.

Благотворителен Базар “Обединени в доброто“

Вече стана традиция, декември да обединява обществените институции в Бяла в благотворителен коледен базар. Този благороден акт на съпричастност ще предостави възможност за подкрепа на тези, които се нуждаят, чрез ръчно изработени картички, декорации и плетива. Новият Креа Център и Пенсионерският клуб ще бъдат домакини на този благороден базар.

Изкуство и музика в сърцето на Бяла

На 1 декември градът ще се премени в празнична премяна. С на талантливия певец Атанас Кателиев ще бъдат запалени коледните светлини и градската елха. През целия месец, всяка седмица, музикални вечери със специални гости ще предлагат на жителите и гостите на града вълнуващо пътешествие из света на музиката и коледния дух.

Творчески работилници за деца

За всички любители на творчеството и забавленията, Община Бяла ще предложи тематични детски работилници, изложби и занимания, които ще направят всеки ден специален с усмивки и вдъхновение.

Сърцето на празничния сезон ще забие още по-силно на 22 декември с традиционния коледен концерт в читалище „Пробуда“. Децата от ДГ „Първи юни“, ученици от ОУ „Отец Паисий“, самодейни колективи и новият Мажоретен състав ще направят този вечер незабравима.

С вяра във вълшебството на декември, Община Бяла кани всички да се присъединят към тези чудесни събития. Подробен календар с всички събития е публикуван на Туристическия портал на Община Бяла, в секция „Събития“. Заповядайте и се потопете в коледната вълшебство на Община Бяла!